BEN JIJ EEN NIEUWE CUPIDO? (AD)

Het is Valentijnsdag en de liefde hangt in de lucht. Maar flirten is een kunst en iedere generatie doet het anders. Voordat je probeert jouw (toekomstige) geliefde te charmeren, maak je beter eerste deze quiz om te ontdekken of je een ware Casanova of een hopeloze ‘master of disaster’ bent.

Geschreven voor het AD. Afbeelding: Pexels

 

Stel: je hebt gedatet en je wordt ‘geghost’. Wat gebeurt er dan?

A. Jullie hebben rechtopstaande seks onder een laken, waardoor jullie op een onhandig spook lijken.

B. Jullie genieten van een erotisch voorspel met klei en pottenbakken, geinspireerd op een beroemde scene uit de film Ghost (1991).

C. De prille relatie eindigt plotseling: alle contact wordt verbroken.

 

2. Wie legt er geen passie in die eerste zoen? Maar wat is volgens het Guinness Book of World Records het wereldrecord voor de langste zoen tussen twee mensen?

A. 74 uur, 48 minuten en 3 seconden.

B. 43 uur, 20 minuten en 3 seconden.

C. 58 uur, 35 minuten en 58 minuten.

 

3. Met welke openingszin heeft een man volgens wetenschappers de meeste kans vrouwen te charmeren?

A. ,,Mag ik je naam hebben? Want ik wil je op mijn verlanglijstje zetten.’’

B. ,,Je ziet er leuk uit, kom je hier vaker?’’

C. ,,Grappig, jij lijkt sprekend op mijn volgende vriendin.’’

D. ,,Wil jij even een foto maken van mij en mijn vrienden?”

 

4. Sexting hoort bij flirten. Eén op de tien jongeren verstuurt volgens het Rutgers Kenniscentrum wel eens een naaktfoto en meer dan twintig procent ontvangt ze. Maar waar kun je het beste op letten wanneer je een erotische selfie maakt?

A. Altijd van boven-naar-beneden fotograferen en nooit andersom.

B. Gebruik geen flitser en houd je hoofd, unieke tatoeages en herkenbaar interieur buiten beeld.

C. Vermijd omgevingen als wc’s en zorg voor een zwoele, sexy blik.

 

5. Wat is de belangrijkste taak van een wingman als je uitgaat?

A. Zorgen dat je altijd een drankje in je hand hebt, zodat het je nooit aan moed ontbreekt.

B. Jouw betrouwbare reserveplan zijn, zodat je aan het einde van de avond nooit alleen naar huis gaat.

C. Ongezien de avond in goede banen leiden zodat jij indruk kunt maken op je crush.

 

6. Je besluit romantische muziek op te zetten, maar je date heeft een goed oor voor songteksten. Met welk nummer sla je geen flater?

A. Every Breath You Take van The Police.

B. Make You Feel My Love van Adele.

C. You’re Beautiful van James Blunt.

 

7. Wie op internet naar liefde zoekt, kan een favoriete maaltijd in zijn of haar profiel noemen. Maar welk eten trekt het meeste bekijks?

A. Bruschetta

B. Guacamole

C. Knollen

 

8. Het is jullie eerste afspraak. Waar vraag je hem of haar mee naartoe?

A. Een luxe restaurant. Je krijgt geen tweede kans om die eerste indruk te maken.

B. Een kop koffie in een leuk café. Kun je gelijk zien of zij/hij van extra suiker houdt.

C. Een maaltijd bij jou thuis. Dat is lekker luchtig.

 

9. De afspraak was leuk. Alleen de rekening moet nog worden geregeld. Wie betaalt?

A. Wanneer de man terugkomt van de wc, heeft hij al afgerekend.

B. De man wil niet ouderwets overkomen, dus de vrouw betaalt.

C. “Ober, mogen wij twee rekeningen?”

 

11. Het is altijd leuk iets te hebben dat je aan een partner herinnert, tenzij dat een SOA is. Welke seksueel overdraagbare aandoening komt in Nederland het meest voor?

A. Chlamydia

B. Genitale wratten

C. Gonorroe

 

12. Dat ook boeken erotiek kennen, bewijst het succes van de roman Vijftig Tinten Grijs van E.L. James. Waarop is de stomende romance tussen studente Anastasia en miljonair Christopher Grey geïnspireerd?

A. De seksuele ondertoon in sprookjes zoals Roodkapje.

B. Verhalen over vampiers en weerwolven.

C. Het liefdesleven van de auteur.

 

13. Oesters, chocola en bananen zijn bekende afrodisiaca, voedsel dat je moet opwinden. Maar ook in de Hollandse pot zit eten dat de stemming verhit. Welke kost brengt je volgens volkswijsheid in erotische sferen?

A. Aardappelen

B. Doperwten

C. Appelmoes

 

14. Niemand vergeet de eerste keer. Maar hoe oud is de gemiddelde tiener wanneer hij of zij voor het eerst seks heeft?

A. Zestien jaar, wanneer je voor het eerst zelf bier mag kopen.

B. Achttien jaar, wanneer je bezig bent met je rijbewijs.

C. Twintig jaar, wanneer je eindelijk uit huis bent.


Antwoorden:

Vraag 1:

C. Wie zijn date ghost, reageert niet meer op berichten en neemt de telefoon niet meer op. De ander moet zelf maar uitvogelen dat het voorbij is.

Vraag 2:

C. Het echtpaar Ekkachai en Laksana Tiranarat uit Thailand verbrak in 2013 het wereldrecord door bijna zestig uur onafgebroken de lippen op elkaar te drukken. Tussendoor mochten zij niet eten, drinken, slapen of naar de wc.

Vraag 3:

B & D. Een foute openingszin verliest het volgens Amerikaans onderzoek van een opmerking die onschuldig of eerlijk maar direct is.

Vraag 4:

B. In 2017 begon tv-programma Spuiten en Slikken de campagne #geenhoofd. Met dit advies blijf je anoniem als andere mensen de foto zien. En geen enkel lichaamsdeel wordt aantrekkelijker in het koude licht van een flitser.

Vraag 5:

C. Een goede wingman is je beste vriend wanneer je niet weet hoe je het ijs moet breken of nét dat beetje extra steun nodig hebt.

Vraag 6:

B. The Police zingt over een stalker en James Blunt vertelt over een junkie die ongemakkelijk een willekeurige vrouw aanstaart. Adele is dramatisch maar in ieder geval niet strafbaar.

Vraag 7:

B. Volgens datingplatform Zoosk trekken mensen met guacamole in hun profiel meer dan veertien keer zoveel bekijks dan het gemiddelde profiel zonder Mexicaanse dipsaus doet. Van knollen vergaat je de lust.

Vraag 8:

B. Voor dit antwoord vroegen wij advies aan Tom Gorny, expert bij MasterFlirt en schrijver van meerdere boeken over dating. ,,Een eerste date noemen wij ook wel de ‘thee-date’. Als je elkaar nog niet kent, heeft het voor niemand zin gelijk een hoop tijd en geld te investeren. Houd het de eerste keer klein en laagdrempelig.’’

Vraag 9:

A. Volgens expert Tom Gorny hoef je hier niet moeilijk over te doen. ,,De man gaat even weg, heeft al betaalt en iedereen vermijdt die irritante balletsessie.’’ Of jullie het met elkaar kunnen vinden en of jullie al eerder afspraken hebben gehad, is ook belangrijk: ,,Als de afspraak niet leuk was, is het voor de vrouw ook niet prettig bij de man in het krijt te staan. Als het wel goed ging, kan de man zeggen hij deze keer betaalt. De keren erna doen jullie er allebei gewoon relaxed over.’’

Vraag 10:

A. Chlamydia is in Nederland de vaakst voorkomende SOA. In 2016 werden 20.698 patiënten door het Centrum voor Seksuele Gezondheid met de bacteriële infectie gediagnosticeerd en werden 35.000 gevallen door huisartsen ontdekt. Vooral onder jongeren is dit een veelvoorkomende ziekte.

Vraag 11:

B. Vijftig Tinten Grijs begon als onofficieel vervolg op de Twilight-boeken van Stephanie Meyer, waarin de scholier Bella verliefd wordt op vampier Edward. Toen de tekst op internet populair bleek, herschreef E.L. James de tekst met eigen personages. Zo veranderde een koele vampier in een kille miljonair waar menig vrouw het warm van krijgt.

Vraag 12:

A. Exotisch voedsel wordt vaak als afrodisiacum gezien. In de zestiende eeuw was de aardappel een nieuwe vrucht uit het mysterieuze Amerika en kreeg de pieper romantische bijwerkingen toegeschreven. Maar wie deze Valentijnsdag denkt met een prak aardappels wel snor te zitten, komt bedrogen uit. Volgens de wetenschap bestaan afrodisiaca helemaal niet. Word je toch opgewonden van chocola of oesters, dan komt dat waarschijnlijk door het placebo-effect.

Vraag 13:

B. Volgens het kenniscentrum seksualiteit Rutgers is de helft van de jongeren halverwege hun achttiende jaar geen maagd meer. Dat betekent dat ze iets langer wachten dan hun voorgangers, want in 2012 lag de gemiddelde leeftijd nog aan het begin van het zeventiende jaar.